Головна » Бухгалтеру » Новини законодавства » Ініціативи законотворців » Зміна правил перевірки на COVID при перетині кордону.
Ініціативи законотворців

Зміна правил перевірки на COVID при перетині кордону.

Поділіться з друзями - підтримайте проект

Print Friendly, PDF & Email

Кабмін внесе зміни в постанову Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Ініціатором змін виступив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

У МОЗ побачили необхідність уточнення вимог в’їзду в Україну для іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, які фактично уникають будь-яких карантинних заходів, а також унормування питання наявності негативних результатів тестувань на COVID-19 проведених методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-тест) в іноземців та осіб без громадянства, які не досягли 12 років. 

 Основні положення проекту акта наступні: 

  • для іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають в Україні, визначити такий порядок в’їзду в Україну, як для громадян України (наявність ПЛР-тесту або самоізоляція/обсервація); 
  • виключити необхідність наявності ПЛР-тестів для іноземців та осіб без громадянства віком до 12 років. 

 Самоізоляції будуть підлягати:

  • громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну, крім таких осіб, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою: 
  1. осіб, які не досягли 12 років; 
  2.  водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад; 
  3.  осіб, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;
  4. осіб, які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведено не більш як за 72 години до перетину державного кордону.

Особа, яка підлягає самоізоляції у зв’язку з перетинанням державного кордону або контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них, зобов’язана встановити та активувати мобільний додаток системи “Вдома”. У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка особа підлягає обсервації.

Крім того, проект акта додатково доповнено змінами відповідно до яких, зокрема на території регіонів, на яких установлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки дозволено торгівлю садивним матеріалом та надання послуг з прання та хімічного чищення текстильних і хутряних виробів.

 

 

 

СЮГ


Поділіться з друзями - підтримайте проект