Софт

Функціонування програмних РРО та скільки коштує обслуговування

Як працює програмний РРО та скільки коштує обслуговування?

Майбутній перехід бізнесу в онлайн — неминучий. До того ж згідно з законом України № 129- IX, всі підприємці повинні до 2022 року використовувати звичайні чи програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО). А Державна податкова служба (ДПС) анонсувала поетапний перехід на новітній програмний РРО для проведення готівкових та безготівкових розрахунків.

 

Особливості функціонування програмного РРО

“Залізні” каси, як ми їх знаємо, поступово відходять у минуле. Альтернативою, а надалі, і заміною технічних апаратів для проведення касових операцій повинен стати новий програмний продукт. Це програма чи софт, який встановлюється на комп’ютер, ноутбук чи інший електронний пристрій, включаючи смартфони та планшети з системою Android та iOS.

Класичний пристрій та програмна каса різняться за принципом фіскалізації (присвоєння фіскального номера чеку та посилання даних до податкової). У касовому апараті процедура відбувається всередині за допомогою мікросхем, а програмний реєстратор робить це одразу на фіскальному сервері податкової служби. Таким чином, фіскалізація чека та передача даних відбувається в автоматичному режимі. 

Однією з переваг програмного РРО є можливість створення чеку як у паперовому, так і в електронному вигляді чи у формі QR-код та відправлення його на пошту чи месенджер покупця. Тоді як на звичайній касі можна отримати лише паперовий чек. 

Інші плюси сервісу:

  • не потребує купівлі коштовного обладнання;
  • знижені операційні витрати;
  • використання підприємцем аналітичних функцій та можливість інтеграції з системами автоматизації бізнесу;
  • формування Z-звіту в автоматичному режимі наприкінці зміни;
  • можна не вносити дані про продажі до Книги обліку розрахункових операцій, бо все зберігається на сервері ДПС та порталі чекбокс.

Як правило, стаціонарному бізнесу у приміщеннях зручніше користуватися сервісом на ноутбуці чи комп’ютері. А для кур’єрів, працівників таксі, мобільних бізнесменів, які займаються продажем кави, морозива, фаст-фуду та іншого, оптимальним варіантом буде програма на смартфоні. 

З чого почати роботу з програмним РРО?

Щоб приєднатися до команди користувачів сервісу майбутнього, достатньо зареєструватися на сайті. Вказавши юридичну інформацію про підприємство, ФОП, дані касира та каси, до якої системи оподаткування належить бізнес.

Протягом одного робочого дня, спеціалісти чекбокс завантажують та налаштовують програмний реєстратор на будь-якому пристрої підприємця. Сервіс у вільному доступі 24 години на добу. Якщо виникають будь-які проблеми та труднощі з експлуатацією, можна завжди звернутися до служби технічної підтримки. Яка оперативно все вирішує. 

Навіть коли немає Інтернету, програмний РРО може працювати в офлайн-режимі 36 годин разово чи 168 годин на місяць. 

Вартість програмного РРО

На відміну від традиційних кас, які коштують 7 000 — 10 00 грн плюс обслуговування, сервіс Checkbox позиціонується як безкоштовний, за винятком невеликої місячної абонентської плати. Всього 149 грн. — сума, доступна навіть для представників ФОП. 

До того ж функціональність інновації вища за традиційні касові апарати, завдяки відсутності недоліків останніх (тільки паперові чеки, ручна звітність та інше). А можливість інтеграції з фронт-системами автоматизації середнього чи великого бізнесу та зменшена абонплата для одноразового використання декількох онлайн-кас роблять чекбокс ще більш привабливою пропозицією на ринку. 

Наші клієнти отримують бонус — безплатний період протягом місяця. Це час на глибоке впровадження та освоєння нової програми, звикання до всіх її переваг, які гарантують значну вигоду для бізнесу. 

Комплексна система РРО Checkbox, як новітній інструмент, оптимізує роботу, дає можливість заощадження фінансових ресурсів та часу бізнесмена. 

Share
Опубліковано
Buhgalter
Мітки: ПРРО

Recent Posts

Як отримати витяг з єдиного державного реєстру виконавчих проваджень?

Реєстр виконавчих проваджень — це автоматизована платформа, що надає можливість доступу та операцій у електронному…

5 години ago

Будівельні матеріали: міцний фундамент успішного бізнесу

  В сучасному світі, де конкуренція постійно зростає, важливо мати надійних партнерів та якісні матеріали.…

1 тиждень ago

Алгоритм дій щодо примусового стягнення боргів від Мін’юсту

Отримали рішення суду, проте боржник відмовляється виконувати його добровільно? Аби розпочати примусове виконання, потрібно звернутися…

1 місяць ago

Нові правила мобілізації: головні засади нового закону

Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому Закон №10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих…

1 місяць ago

Чи треба проводити індексацію заробітної плати у квітні та травні 2024 року?

За даними Держстату, інфляція на споживчому ринку в березні 2024 р. порівняно з лютим 2024…

1 місяць ago

Як вийти на закордонний ринок за допомогою онлайн реклами

Вихід на закордонний ринок відкриває нові перспективи для бізнесу. Якщо ви досі продаєте свої товари…

1 місяць ago