Консультації

Код з Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць у рядку (032) Нового звіту з ЄСВ

Як правильно вказати код з Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад у рядку (032) звіту F/J0500106?

З 1 квітня 2021 року платники податків звітують за І квартал за формами об’єднаної звітності ПДФО та ЄСВ (чар-код форми) F/J0500106 – Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок).

Під час заповнення Розрахунку слід використовувати довідник Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі – Кодифікатор).

Що таке Кодифікатор і де його знайти?

Зміни в системі АТУ України стали підставою для розробки даного Кодифікатора.

Кодифікатор так само, як і Класифікатор об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ), складається з кодів та назв адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад України, які згруповані відповідно до рішень уповноважених органів у сфері адміністративно-територіального устрою.

 

Кодифікатор затверджено наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 № 290 (в редакції наказу Міністерства розвитку громад та територій України зі змінами). Також зверніть увагу на Додаток до кодифікатора. Там ви віднайдете всі пояснення до застосування рівнів!

 

Кодове позначення об’єктів Кодифікатора має буквенне позначення латиницею «UA», 17 розрядів, а також такий вигляд:

Кодифікатор складається з кодів та назв усіх адміністративнотериторіальних одиниць та територій територіальних громад, які згруповані за ознаками територіальної спільності та адміністративної підпорядкованості та унікального системного номера, який залишається незмінним незалежно від зміни підпорядкування адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад.

Який код вносити в рядок (032) Розрахунку (J0500106, F0500106)?

Перш за все, під час створення Розрахунку (J0500106, F0500106) в програмі для даного поля підключено довідник Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, за допомогою якого користувач може обрати відповідний код.

Оскільки звіт подається за основним місцем реєстрації платника податків, в рядку (032) зазначається код основного місця реєстрації платника податків з Кодифікатора.

 

Який код вказувати у Розрахунку у разі, якщо подавати за не уповноважений відокремлений підрозділ (філію)?

В своїй консультації ДПС зазначила, що у разі, якщо відокремлений підрозділ платника податків не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок на доходи фізичних осіб до бюджету, то Розрахунок за такий підрозділ подає платник податків до управління ДПС за основним місцем обліку.

 

Тобто, за кожну філію юридична особа подає за основним місцем обліку окремий пакет, що містить Розрахунок із зазначенням відповідного коду території згідно Кодифікатора, назви філії та інформації у додатках 4ДФ з даними тільки по працівникам цієї філії.

 

У рядку (032) Розрахунку (J0500106, F0500106) зазначається код Кодифікатора відокремленого підрозділу.

У рядку (032) Додатка 4 ДФ зазначається код за Кодифікатором за місцезнаходженням відокремленого підрозділу (підрозділу, стосовно якого юрособою подається Розрахунок) юрособи.

 

Який код вказувати у Розрахунку нотаріусам?

У разі подання Розрахунку (J0500106, F0500106) нотаріусами, звіт подається пакетом виключно з додатком (-ами) 4 ДФ до контролюючого органу за неосновним місцем обліку.

У рядку (032) Розрахунку (J0500106, F0500106) заповнюється код з Кодифікатора за місцезнаходженням свого робочого місця.

У рядку (032) Додатка 4 ДФ нотаріус зазначає код за Кодифікатором за місцезнаходженням свого робочого місця.

 

АртЗвіт

Share
Опубліковано
Sunny-J

Recent Posts

Алгоритм дій щодо примусового стягнення боргів від Мін’юсту

Отримали рішення суду, проте боржник відмовляється виконувати його добровільно? Аби розпочати примусове виконання, потрібно звернутися…

2 тижні ago

Нові правила мобілізації: головні засади нового закону

Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому Закон №10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих…

3 тижні ago

Чи треба проводити індексацію заробітної плати у квітні та травні 2024 року?

За даними Держстату, інфляція на споживчому ринку в березні 2024 р. порівняно з лютим 2024…

3 тижні ago

Як вийти на закордонний ринок за допомогою онлайн реклами

Вихід на закордонний ринок відкриває нові перспективи для бізнесу. Якщо ви досі продаєте свої товари…

3 тижні ago

Заборгованість з єдиного внеску: ризики для працівника та роботодавця

Єдиний внесок платник має сплачувати незалежно від свого фінансового стану. Зобов’язання із сплати єдиного внеску…

3 тижні ago

Як подати заяву на реєстрацію шлюбу через Дію?

Раніше оформлення шлюбу було складним і тривалим процесом. Однак тепер усе змінилося – подати заяву…

3 тижні ago