Консультації

Рада відтермінує запровадження касових апаратів для ФОП до 2022 року. Але не для всіх

Торгівля в інтернеті, ювелірними виробами, секондхендом, автозапчастинами фіскалізуються з 1 січня 2021 року.

Голова комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пояснив, що змінилося у законопроекті про відтермінування касових апаратів для фізичних осіб-підприємців. Комітет підготував проект до повторного першого читання.

“Ми переносимо строки введення РРО для усіх ФОПів, крім тих, хто займається так званими ризиковими видами діяльності, до яких належать: торгівля в інтернеті, торгівля ювелірними виробами, торгівля секондхендом, торгівля автозапчастинами. Усі ці види діяльності фіскалізуються з 1.01, як це визначено законом зараз. А всі інші переносять на наступний рік – на 1.01.22”, – підкреслив голова фінкомітету.

Гетманцев звернув увагу, що попередня редакція закону не отримала підтримки, оскільки відстрочка була прописана для усіх ФОП.

“Більшість українців підтримує фіскалізацію і наполягає на додержанні свого права на чек… Зараз ми ризикові не переносимо, всіх переносимо, крім ризикових, тому я думаю, що це більш виважене рішення, це правильне рішення”, – сказав нардеп.

За його словами, у документі значно пом’якшується відповідальність за порушення правил операцій касового апарату і спрощується звітність для програмних РРО.

Нагадаємо, Рада 17 листопада може відтермінувати запровадження касових апаратів для фізичних осіб-підприємців до 2022 року. Нардепи розглянуть відповідний законопроект №4313 у повторному першому читанні.

На початку листопада ВР не змогла відкласти введення касових апаратів для ФОП до 2022 року: документ за основу підтримали лише 212 нардепів при 226 необхідних. Його відправили на доопрацювання у комітет. 

Сьогодні підприємці розпочали безтрокову акцію “Податковий майдан”.  Увесь урядовий квартал сьогодні здригнувся від повстання. До столиці з’їжджаються підприємці з усієї України. Завтра Київ накриє більш масовий протест.

Share
Опубліковано
Sunny-J

Recent Posts

Алгоритм дій щодо примусового стягнення боргів від Мін’юсту

Отримали рішення суду, проте боржник відмовляється виконувати його добровільно? Аби розпочати примусове виконання, потрібно звернутися…

3 тижні ago

Нові правила мобілізації: головні засади нового закону

Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому Закон №10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих…

3 тижні ago

Чи треба проводити індексацію заробітної плати у квітні та травні 2024 року?

За даними Держстату, інфляція на споживчому ринку в березні 2024 р. порівняно з лютим 2024…

3 тижні ago

Як вийти на закордонний ринок за допомогою онлайн реклами

Вихід на закордонний ринок відкриває нові перспективи для бізнесу. Якщо ви досі продаєте свої товари…

3 тижні ago

Заборгованість з єдиного внеску: ризики для працівника та роботодавця

Єдиний внесок платник має сплачувати незалежно від свого фінансового стану. Зобов’язання із сплати єдиного внеску…

4 тижні ago

Як подати заяву на реєстрацію шлюбу через Дію?

Раніше оформлення шлюбу було складним і тривалим процесом. Однак тепер усе змінилося – подати заяву…

4 тижні ago