Держоргани інформують

Зміна місця реєстрації підприємства – ознака ризиковості?

Податківці дуже прискіпливо та уважно відслідковують операції з ПДВ. Останнім підтвердженням є повідомлення на офіційному ресурсі ДПС.

Ось пропонуємо таке повідомлення, із якого слідує висновок, що будь-які дії ПДВ платника стосовно свого підприємства під прискіпливим контролем податківців.

Працівниками Головного управління ДПС у Рівненській області у співпраці з колегами з Одеської області в рамках моніторингу реєстрації податкових накладних  упереджено розповсюдження  ризикового податкового кредиту одним з підприємств області.

Особливу увагу привернули «підготовчі дії» суб’єкта діяльності, які вказували  на можливість такого розповсюдження: зміна місця реєстрації (підприємство «переїхало» з Одещини до Рівненщини), зміна назви, керівника і засновника.

Вже після зміни місця реєстрації на початку вересня поточного року підприємством здійснено спробу сформувати в системі електронного адміністрування (СЕА) ПДВ ліміт за рахунок реєстрації розрахунків коригування до податкових накладних, складених ще у 2017-2019 роках.  Фактично підприємству нібито «повернули» реалізовані через роздрібну мережу ваучери поповнення одного з мобільних операторів та інші товари на суму ПДВ 12,5 млн гривень.

Реєстрація поданих розрахунків коригування до податкових накладних була зупинена за наявними ознаками ризиковості з пропозицією надати пояснення щодо проведених операцій та копії документів, що підтверджують фактичне їх проведення. Однак станом на 14.09.2020 такі підтвердження, а також скарги на зупинення реєстрації розрахунків коригування до податкових накладних до ДПС не надходили.

Таким чином, була упереджена можливість реєстрації зазначеним суб’єктом податкових накладних з метою формування податкового кредиту з ознаками фіктивності для підприємств реального сектору економіки.

За повідомленням ДПС

Share
Опубліковано
Sunny-J

Recent Posts

Алгоритм дій щодо примусового стягнення боргів від Мін’юсту

Отримали рішення суду, проте боржник відмовляється виконувати його добровільно? Аби розпочати примусове виконання, потрібно звернутися…

2 тижні ago

Нові правила мобілізації: головні засади нового закону

Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому Закон №10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих…

3 тижні ago

Чи треба проводити індексацію заробітної плати у квітні та травні 2024 року?

За даними Держстату, інфляція на споживчому ринку в березні 2024 р. порівняно з лютим 2024…

3 тижні ago

Як вийти на закордонний ринок за допомогою онлайн реклами

Вихід на закордонний ринок відкриває нові перспективи для бізнесу. Якщо ви досі продаєте свої товари…

3 тижні ago

Заборгованість з єдиного внеску: ризики для працівника та роботодавця

Єдиний внесок платник має сплачувати незалежно від свого фінансового стану. Зобов’язання із сплати єдиного внеску…

3 тижні ago

Як подати заяву на реєстрацію шлюбу через Дію?

Раніше оформлення шлюбу було складним і тривалим процесом. Однак тепер усе змінилося – подати заяву…

3 тижні ago