Головна » Бухгалтеру » Консультації » Декларація з плати за землю: зміни 2018
Консультації

Декларація з плати за землю: зміни 2018

Поділіться з друзями - підтримайте проект

Print Friendly, PDF & Email

Ми вже повідомляли про нові форми звітності у 2018 році. Тепер детально розглянемо, що нового в кожній декларації окремо. Почнемо із Податкової декларації плати за землю.

Наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2017 №9 “Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)” внесено зміни до Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності).

З 2018 року платники податків повинні подавати звітність з плати за землю за новою формою

У новій формі декларації зокрема:

–         змінено кол. 8 розрахунків суми земельного податку та орендної плати – розмежовано одиниці виміру (га/кв.м), які зазначаються у витягах про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, що надаються Держгеокадастром;

–         уточнено кол. 10 розрахунків суми земельного податку та орендної плати — доповнено словами “одиниці площі”, тобто для розрахунку суми податкового зобов’язання застосовується нормативно-грошова оцінка одиниці площі земельної ділянки, а не усієї земельної ділянки;

–         інформація щодо категорії/цільового призначення земельної ділянки зазначається відповідно до Класифікатора видів цільового призначення земель, затвердженого наказом Державного комітету України із земельних ресурсів від 23.07.2010 №548 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 01 листопада 2010р. за №1011/18306).

Водночас нагадуємо, що відповідно до вимог ст. 286 ПКУ останнім днем подання звітності з плати за землю є 20 лютого поточного року.

 

Поділіться з друзями - підтримайте проект