Головна » Бухгалтеру » Консультації » Подання фінансової звітності до уточненої декларації з податку на прибуток
Консультації

Подання фінансової звітності до уточненої декларації з податку на прибуток

Поділіться з друзями - підтримайте проект

Print Friendly, PDF & Email

Відповідно до положень статті 46 ПКУ податкова декларація, розрахунок, звіт – це документ, що подається платником податків (у тому числі відокремленим підрозділом у випадках, визначених ПКУ) контролюючому органу у строки, встановлені законом, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата податкового зобов’язання або відображаються обсяги операції (операцій), доходів (прибутків), щодо яких податковим та митним законодавством передбачено звільнення платника податку від обов’язку нарахування і сплати податку і збору, чи документ, що свідчить про суми доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, суми утриманого та/або сплаченого податку.

Додатки до податкової декларації є її невід’ємною частиною.

Платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації з урахуванням вимог статті 137 ПКУ.

Форма податкової декларації з податку на прибуток підприємств затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20 жовтня 2015 року №897, з урахуванням змін і доповнень, внесених наказами Міністерства фінансів України від 8 липня 2016 року №585 та від 28 квітня 2017 року №467. Дана форма декларації передбачає відмітку про наявність додатків до неї, серед яких і додаток ФЗ «Фінансова звітність».

Отже, надання уточненої декларації з податку на прибуток підприємств потребує подання разом з нею додатку ФЗ «Фінансова звітність», як невід’ємної частини до неї.


Поділіться з друзями - підтримайте проект