Головна » Бухгалтеру » Консультації » Зобов’язання із сплати ЄСВ мають пріоритет майже перед усіма іншими зобов’язаннями
Консультації

Зобов’язання із сплати ЄСВ мають пріоритет майже перед усіма іншими зобов’язаннями

Поділіться з друзями - підтримайте проект

Print Friendly, PDF & Email

Частиною 12 ст. 9 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями визначено, що єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

За наявності у платника ЄСВ одночасно із зобов’язаннями із сплати ЄСВ зобов’язань із сплати податків, інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами зобов’язання із сплати ЄСВ виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім зобов’язань з виплати заробітної плати (доходу).

Відповідно до частини 11 ст. 9 Закону № 2464 у разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом № 2464, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

ДФС


Поділіться з друзями - підтримайте проект