Головна » Для відпочинку » Це цікаво » Штам «дельта» витіснить інші через місяць-два. А РНБО дасть доручення Кабміну посилити карантин!
Це цікаво

Штам «дельта» витіснить інші через місяць-два. А РНБО дасть доручення Кабміну посилити карантин!

Поділіться з друзями - підтримайте проект

Print Friendly, PDF & Email

«В Україні є штам «дельта» – як і багато інших штамів. У коронавірусу вже є більше 12 000 мутацій. Ще місяць-два – і штам «дельта» витіснить інші штами», – заявив голова МОЗ Віктор Ляшко.
За словами Ляшка, зараз пріоритетна підготовка – вакцинувати від COVID-19 якнайбільше населення.

Міністр зазначив, що в країнах, де зараз бушує штам «дельта», доволі низький показник госпіталізації людей, які були двічі вакциновані. Тому ще раз закликав українців вакцинуватися, і не шукати якусь конкретну вакцину, оскільки «Краща вакцина – це та, яка введена в організм і вже працює».

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов 16 липня в ході брифінгу за підсумками засідання заявив, що РНБО дасть доручення Кабміну посилити карантин

«Ми вважаємо, що найближчим часом будуть вакцинуватися всі бажаючі. Це дуже важливо.

Сьогодні в деяких країнах, особливо тих, де пройшли футбольні змагання, стався спалах ковіда.

У нас, на жаль, проводяться великі масові заходи, наприклад, фестиваль Атлас, люди відпочивають на морі. Ті люди, які знаходяться в скупченні, знаходяться першими в зоні ризику.

Тому найближчим часом Кабінет Міністрів прийме за дорученням засідання РНБО ще більш жорсткі заходи. Про них ви дізнаєтеся від пана Ляшка », – сказав Данилов.

Крім того, за його словами,« будуть поставлені жорсткі обмеження з приводу країн, де бушує новий штам коронавируса ». 
«Це Індія, Росія, Білорусь і ще дві країни Європейського Союзу. Ми будемо ставити вимоги для зменшення кількості людей, які звідти будуть приїжджати.

Більш того, ми не виключаємо, що Кабмін прийме додаткові заходи для цих країн », – підсумував секретар РНБО.


Поділіться з друзями - підтримайте проект