Ініціативи законотворців

Монетизація пільг на проїзд – компенсація за 30 поїздок на місяць

Урядом прийнято рішення про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування постановою Кабміну від 14 березня 2018 року № 196.

Зокрема, особам, які відповідно до законодавства мають пільги з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах, установлено соціальну норму у мінімальній кількості 30 поїздок на місяць. З урахуванням цієї норми пільги будуть надаватися у готівковій формі у разі прийняття такого рішення органами місцевого самоврядування.

Також для підвищення рівня соціальної підтримки населення органи місцевого самоврядування матимуть право приймати рішення про збільшення кількості поїздок для окремих категорій осіб, які мають право на пільги з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.

Крім того, Порядком надання пільг встановлено, що в разі неприйняття органом місцевого самоврядування рішення про надання пільг у грошовій формі пільги продовжують надаватися в безготівковій формі.

Розмір щомісячної готівкової виплати визначається шляхом множення середньої вартості проїзду в міському комунальному транспорті в області (м Києві) на 30 поїздок. Для осіб, які мають право на пільги з оплати проїзду транспортом загального користування на міжміських маршрутах, розмір щомісячної готівкової виплати збільшується на 20%.

Щомісячна готівкова виплата особам з інвалідністю I групи або дітей з інвалідністю (крім дітей до шести років) здійснюється в подвійному розмірі. Для осіб з інвалідністю I, II групи і дітей з інвалідністю (крім дітей до 6 років), які навчаються в закладах загальної середньої, професійної та вищої освіти або які проходять реабілітацію, розмір щомісячної готівкової виплати додатково збільшується вдвічі.

Share
Опубліковано
Sunny-J

Recent Posts

Будівельні матеріали: міцний фундамент успішного бізнесу

  В сучасному світі, де конкуренція постійно зростає, важливо мати надійних партнерів та якісні матеріали.…

2 дні ago

Алгоритм дій щодо примусового стягнення боргів від Мін’юсту

Отримали рішення суду, проте боржник відмовляється виконувати його добровільно? Аби розпочати примусове виконання, потрібно звернутися…

3 тижні ago

Нові правила мобілізації: головні засади нового закону

Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому Закон №10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих…

4 тижні ago

Чи треба проводити індексацію заробітної плати у квітні та травні 2024 року?

За даними Держстату, інфляція на споживчому ринку в березні 2024 р. порівняно з лютим 2024…

4 тижні ago

Як вийти на закордонний ринок за допомогою онлайн реклами

Вихід на закордонний ринок відкриває нові перспективи для бізнесу. Якщо ви досі продаєте свої товари…

4 тижні ago

Заборгованість з єдиного внеску: ризики для працівника та роботодавця

Єдиний внесок платник має сплачувати незалежно від свого фінансового стану. Зобов’язання із сплати єдиного внеску…

1 місяць ago