Держоргани інформують

Нове роз’яснення ДФС щодо подання інформації для відновлення реєстрації податкової накладної

Нагадаємо, що раніше податківці повідомляли, що платник податку у разі отримання квитанції про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Реєстрі, а в перехідний період (з 1 квітня 2017 року по 1 липня 2017 року) у разі отримання квитанції про реєстрацію податкової ПН/ РК в Реєстрі має право подати на розгляд Комісії ДФС інформацію (саме так називається цей документ у Критеріях) у вигляді Таблиці даних платника податків за встановленою формою J(F)1312301. І навіть наводили приклад заповнення такої Таблиці.

Але сьогодні з’явилося нове оголошення від ДФСУ на цю ж тему.  Тепер податківці називають інформацію, яку може подати платник ПДВ, поясненням (відповідно до норм п. «в» пп. 201.16.1 ПКУ). І говорять, що пояснення можна подати у вигляді Повідомлення щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовленим ПН/РК за формою J(F)1312601.

Зауважимо, що йдеться про один і той самий вид інформації, яку має надати платник ПДВ (це очевидно з аналізу п. 3 Критеріїв та п. «в» пп. 201.16.1 ПКУ). Але оскільки нове оголошення від ДФСУ вийшло пізніше, то, скоріш за все, подавати таку інформацію доведеться саме за формою J(F)1312601.

Крім цього, в оголошенні уточнено, що:

  • Повідомлення має формуватися окремо по кожній податковій накладній/розрахунку коригування, реєстрацію якої зупинено в ЄРПН;
  • до такого Повідомлення потрібно додавати копії документів у вигляді окремих додатків за формою J(F)1360101 у форматі PDF (розмір кожного додатку не повинен перевищувати 2 мГб).

На жаль, прикладу оформлення цього повідомлення разом із додатками у новому роз’ясненні від ДФСУ не наведено.

Повідомлення з додатками може бути сформоване та надіслане через особистий кабінет електронного сервісу «Електронний кабінет платника» (режим «Ведення звітності»), вхід до якого здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС України.

Також для формування Повідомлення в електронному вигляді платник податків самостійно, на власний розсуд, може обрати будь-яке програмне забезпечення, яке формує вихідний файл відповідно до затвердженого формату (стандарту).

Share
Опубліковано
Buhgalter

Recent Posts

Алгоритм дій щодо примусового стягнення боргів від Мін’юсту

Отримали рішення суду, проте боржник відмовляється виконувати його добровільно? Аби розпочати примусове виконання, потрібно звернутися…

2 тижні ago

Нові правила мобілізації: головні засади нового закону

Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому Закон №10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих…

2 тижні ago

Чи треба проводити індексацію заробітної плати у квітні та травні 2024 року?

За даними Держстату, інфляція на споживчому ринку в березні 2024 р. порівняно з лютим 2024…

2 тижні ago

Як вийти на закордонний ринок за допомогою онлайн реклами

Вихід на закордонний ринок відкриває нові перспективи для бізнесу. Якщо ви досі продаєте свої товари…

2 тижні ago

Заборгованість з єдиного внеску: ризики для працівника та роботодавця

Єдиний внесок платник має сплачувати незалежно від свого фінансового стану. Зобов’язання із сплати єдиного внеску…

3 тижні ago

Як подати заяву на реєстрацію шлюбу через Дію?

Раніше оформлення шлюбу було складним і тривалим процесом. Однак тепер усе змінилося – подати заяву…

3 тижні ago