ШО? Опять? – З 24 ЖОВТНЯ У КИЄВІ ЗАБОРОНЕНО ПРОДАВАТИ АЛКОГОЛЬ ВНОЧІ

24.10.2018р. у столиці набуло чинності рішення про обмеження продажу алкоголю вночі. Відтак, з 23.00 до 10.00  магазини та МАФи повинні обмежити реалізацію спиртного. Йдеться про вино, пиво, алкогольні та слабоалкогольні напої. Правило не поширюється на заклади ресторанного господарства – кафе, бари, заклади громадського харчування тощо.

Згідно з документом, Департамент міського благоустрою КМДА буде пильно контролювати виконання рішення власниками МАФів та торговельних мереж.  На всіх порушників чекають адміністративні стягнення.

«Так, це наше не перше схоже рішення, але цього разу ми доведемо справу до кінця, бо діємо винятково у межах чинного законодавства. Нагадаю, що віднедавна міста мають право самостійно встановлювати часові межі на продаж спиртного. Місто виконало волю киян, які неодноразово зверталися з відповідним проханням, а також завдання мера, який у своїй позиції непорушний: продавати алкоголь вночі в магазинах  – заборонено!», –  зазначив співавтор відповідного рішення, депутат Київради Владислав Михайленко.

У мерії переконані, що виконання даного рішення дозволить зменшити обсяги вживання алкогольних напоїв у Києві. Це у свою чергу знизить рівень злочинності та смертності, а також збільшить тривалість життя населення.

Щороку в Україні через алкоголізм та пияцтво помирають понад 40 тисяч осіб. За рівнем споживання алкоголю держава займає одне з перших місць у світі. Також, за даними Всесвітньо організації охорони здоров’я, Україна посідає перше місце у світі за вживанням алкоголю серед дітей та молоді.

КМДА

Share
Опубліковано
Sunny-J

Recent Posts

Алгоритм дій щодо примусового стягнення боргів від Мін’юсту

Отримали рішення суду, проте боржник відмовляється виконувати його добровільно? Аби розпочати примусове виконання, потрібно звернутися…

3 тижні ago

Нові правила мобілізації: головні засади нового закону

Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому Закон №10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих…

3 тижні ago

Чи треба проводити індексацію заробітної плати у квітні та травні 2024 року?

За даними Держстату, інфляція на споживчому ринку в березні 2024 р. порівняно з лютим 2024…

3 тижні ago

Як вийти на закордонний ринок за допомогою онлайн реклами

Вихід на закордонний ринок відкриває нові перспективи для бізнесу. Якщо ви досі продаєте свої товари…

3 тижні ago

Заборгованість з єдиного внеску: ризики для працівника та роботодавця

Єдиний внесок платник має сплачувати незалежно від свого фінансового стану. Зобов’язання із сплати єдиного внеску…

4 тижні ago

Як подати заяву на реєстрацію шлюбу через Дію?

Раніше оформлення шлюбу було складним і тривалим процесом. Однак тепер усе змінилося – подати заяву…

4 тижні ago