Категорія: Це цікаво

Вдосконалений закон про проходження військової служби набув чинності 23.06.2018

Відповідний Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби)» набув чинності 23 червня 2018 року.  Основна зміна – це підвищення граничного віку (з 23 до 30 років) прийому громадян на військову службу (навчання) в якості курсантів вищих військових навчальних закладів або їх військових навчальних підрозділів, в тому числі тих, які здійснюють підготовку осіб на посади сержантського і старшинського складу.

Це положення поширюється на військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

 Зокрема, документом визначено підстави звільнення з військової служби військовослужбовців з числа іноземців та осіб без громадянства, які не пройшли випробувальний термін. Військовослужбовці, визнані рішеннями військово-лікарських комісій непридатними за станом здоров’я до військової служби, можуть продовжувати проходження служби (за винятком розумових, сенсорних, психологічних недоліків та інших захворювань, визначених Міністерством оборони).

 Закон встановлює:

– підвищити до 60 років граничний вік перебування в запасі військовозобов’язаних-жінок (як це вже визначено для чоловіків);

– продовжувати в особливий період військову службу за новим контрактом на строк від 1 до 10 років;

– звільнитися або укласти новий контракт військовослужбовцям, дія контрактів яких примусово продовжено після закінчення його терміну в особливий період, і військовослужбовцям, які уклали контракт до закінчення особливого періоду та оголошення демобілізації.

Крім того, вдосконалено окремі норми щодо забезпечення військовослужбовців, відряджених до державних органів, підприємства, установи, організації та призову по мобілізації тощо.

Відповідні зміни внесені до Законів «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та «Про військовий обов’язок і військову службу». Також змінено Статут внутрішньої служби Збройних Сил. 

за повідомленням ЮрЛіги

Share
Опубліковано
Sunny-J

Recent Posts

Алгоритм дій щодо примусового стягнення боргів від Мін’юсту

Отримали рішення суду, проте боржник відмовляється виконувати його добровільно? Аби розпочати примусове виконання, потрібно звернутися…

2 тижні ago

Нові правила мобілізації: головні засади нового закону

Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому Закон №10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих…

3 тижні ago

Чи треба проводити індексацію заробітної плати у квітні та травні 2024 року?

За даними Держстату, інфляція на споживчому ринку в березні 2024 р. порівняно з лютим 2024…

3 тижні ago

Як вийти на закордонний ринок за допомогою онлайн реклами

Вихід на закордонний ринок відкриває нові перспективи для бізнесу. Якщо ви досі продаєте свої товари…

3 тижні ago

Заборгованість з єдиного внеску: ризики для працівника та роботодавця

Єдиний внесок платник має сплачувати незалежно від свого фінансового стану. Зобов’язання із сплати єдиного внеску…

4 тижні ago

Як подати заяву на реєстрацію шлюбу через Дію?

Раніше оформлення шлюбу було складним і тривалим процесом. Однак тепер усе змінилося – подати заяву…

4 тижні ago