( у % від ваги, яка зберігається)
Види кормів |
Способи збері-гання |
Південна зона* |
Решта території |
||||||
термін зберігання |
термін зберігання |
||||||||
до 3 міс. |
до 6 міс. |
до 9 міс. |
понад 9 міс. |
до 3 міс. |
до 6 міс. |
до 9 міс. |
понад 9 міс. |
||
Сіно |
В сараях, підна-вісом |
– |
1,0 |
– |
1,5 |
– |
1,0 |
– |
1,5 |
Сінаж |
В бетонних траншеях |
2,0 |
2,8 |
3,2 |
3,6 |
1,8 |
2,5 |
3,0 |
3,5 |
Силос |
– “ – |
1,5 |
2,7 |
4,4 |
5,2 |
1,3 |
2,0 |
4,0 |
5,0 |
Кормові корене-плоди |
В спе-ціальних місцях для зберігання |
2,5 |
4,0 |
– |
– |
2,0 |
3,0 |
– |
– |
Корми трав’яні вису-шені штучно |
В складах |
0,8 |
1,4 |
2,2 |
– |
1,4 |
2,7 |
4,0 |
– |
*Включає Автономну Республіку Крим, Миколаївську, Одеську і Херсонську області
Додаток 2
Термін зберігання, місяців |
% до ваги, яка зберігається |
Заготовлене насіння |
|
1 – 3 |
0,30 |
3 – 6 |
0,33 |
6 – 9 |
0,37 |
9 – 12 |
0,40 |
Насіння, підготовлене для посіву, непротравлене |
|
1 – 6 |
0,30 |
6 – 12 |
0,35 |
12 – 24 |
0,40 |
24 – 36 |
0,45 |
36 – 48 |
0,50 |
Насіння, підготовлене для посіву, протравлене |
|
1 – 6 |
0,30 |
6 – 9 |
0,33 |
9 – 12 |
0,35 |
(у %)
Назва культури та продукція |
Строк зберіган-ня |
В складах |
На елева-торах |
На пристосованих для зберіган-ня майдан-чиках |
|
насипом |
у тарі |
||||
Пшениця, жито, ячмінь, полба |
3 міс. |
0,07 |
0,04 |
0,05 |
0,12 |
6 міс. |
0,09 |
0,06 |
0,07 |
0,16 |
|
1 рік |
0,12 |
0,09 |
0,10 |
– |
|
Овес |
3 міс. |
0,09 |
0,05 |
0,06 |
0,15 |
6 міс. |
0,13 |
0,07 |
0,08 |
0,20 |
|
1 рік |
0,17 |
0,09 |
0,12 |
– |
|
Гречка, рис |
3 міс. |
0,08 |
0,05 |
0,06 |
– |
6 міс. |
0,11 |
0,07 |
0,08 |
– |
|
1 рік |
0,15 |
0,10 |
0,12 |
– |
|
Просо, сорго |
3 міс. |
0,11 |
0,06 |
0,07 |
0,14 |
6 міс. |
0,15 |
0,08 |
0,09 |
0,19 |
|
1 рік |
0,19 |
0,10 |
0,14 |
– |
|
Кукурудза (зерно) |
3 міс. |
0,13 |
0,07 |
0,08 |
0,18 |
6 міс. |
0,17 |
0,10 |
0,12 |
0,22 |
|
1 рік |
0,21 |
0,13 |
0,16 |
– |
|
Кукурудза в початках |
3 міс. |
0,25 |
– |
– |
0,45 |
6 міс. |
0,30 |
– |
– |
0,55 |
|
1 рік |
0,45 |
– |
– |
0,70 |
|
Горох, боби, квасоля, вика, соя |
3 міс. |
0,07 |
0,04 |
0,05 |
– |
6 міс. |
0,09 |
0,06 |
0,07 |
– |
|
1 рік |
0,12 |
0,08 |
0,10 |
– |
|
Насіння соняшнику |
3 міс. |
0,20 |
0,12 |
0,14 |
0,24 |
6 міс. |
0,25 |
0,15 |
0,18 |
0,30 |
|
1 рік |
0,30 |
0,20 |
0,23 |
– |
|
Насіння інших олійних культур |
3 міс. |
0,10 |
0,08 |
– |
– |
6 міс. |
0,13 |
0,11 |
– |
– |
|
1 рік |
0,17 |
0,14 |
– |
– |
|
Крупи |
3 міс. |
– |
0,04 |
– |
– |
6 міс. |
– |
0,06 |
– |
– |
|
1 рік |
– |
0,09 |
– |
– |
|
Мука |
3 міс. |
– |
0,05 |
– |
– |
6 міс. |
– |
0,07 |
– |
– |
|
1 рік |
– |
0,10 |
– |
– |
|
Висівки і мучка |
3 міс. |
– |
0,20 |
0,12 |
– |
6 міс. |
– |
0,25 |
0,16 |
– |
|
1 рік |
– |
0,35 |
0,20 |
– |
|
Насіння трав |
|||||
Конюшина, люцерна, донник |
понад 3 до 6 міс. |
– |
– |
0,15 |
– |
понад 6 міс. |
– |
– |
0,20 |
– |
|
Тимофіївка |
понад 3 до 6 міс. |
– |
– |
0,14 |
– |
понад 6 міс. |
– |
– |
0,22 |
– |
|
Житняк, вівсянка |
понад 3 до 6 міс. |
– |
0,15 |
0,10 |
– |
понад 6 міс. |
– |
0,20 |
0,15 |
– |
|
Еспарцет, сарадела |
понад 3 до 6 міс. |
– |
0,20 |
0,10 |
– |
понад 6 міс. |
– |
0,25 |
0,15 |
– |
|
Суданська трава |
понад 3 до 6 міс. |
– |
– |
0,15 |
– |
понад 6 міс. |
– |
– |
0,25 |
– |
|
Люпин |
понад 3 до 6 міс. |
– |
0,26 |
0,18 |
– |
понад 6 міс. |
– |
0,32 |
0,24 |
– |
* Включає Херсонську, Запорізьку, Миколаївську, Одеську області та АР Крим
Примітки:
Назва культури |
Термін зберігання |
Норми природних втрат при зберіганні (у %) |
||
в складах |
в елева-торах |
на при- стосованих майдан- чиках |
||
Пшениця, жито, ячмінь |
до 3 міс. |
0,055 |
0,045 |
– |
до 6 міс. |
0,075 |
0,065 |
– |
|
до 1 року |
0,10 |
0,095 |
– |
|
Овес |
до 3 міс. |
0,075 |
– |
– |
до 6 міс. |
0,105 |
– |
– |
|
до 1 року |
0,14 |
– |
– |
|
Просо |
до 3 міс. |
0,095 |
– |
– |
до 6 міс. |
0,125 |
– |
– |
|
до 1 року |
0,16 |
– |
– |
|
Кукурудза в зерні |
до 3 міс. |
0,115 |
0,075 |
0,18 |
до 6 міс. |
0,155 |
0,115 |
0,22 |
|
до 1 року |
0,19 |
0,155 |
– |
|
Кукурудза в початках |
до 3 міс. |
0,24 |
– |
0,45 |
до 6 міс. |
0,29 |
– |
0,55 |
|
до 1 року |
0,44 |
– |
0,70 |
Примітки:
Місяць |
У % до ваги |
Місяць |
У % до ваги |
Січень |
0,4 |
Травень |
1,1 |
Лютий |
0,4 |
Вересень |
1,1 |
Березень |
0,5 |
Жовтень |
1,0 |
Квітень |
0,8 |
Листопад |
0,8 |
Грудень |
0,5 |
Примітка. При зберіганні картоплі менше місяця норми природних втрат застосовуються із розрахунку фактичної кількості днів зберігання.
Назва галузі |
Граничні норми природних втрат (у % від ваги прордукції, яка зберігається) |
Цукрова, спиртова, дріжджова і харчова галузі |
0,07 |
Примітки:
Назва продукції |
Термін зберігання |
Норма природної втрати у% до маси нетто |
Сіль поварена при зберіганні на відкритих майданчиках |
||
до 500 тонн |
до 3 місяців за кожен місяць зберігання |
0,60 |
від 501 до 2000 тонн |
0,40 |
|
від 2001 до 10000 тонн |
0,35 |
|
понад 10000 тонн |
0,27 |
|
Сіль поварена при зберіганні на відкритих майданчиках |
||
до 500 тонн |
понад 3 місяці за кожен місяць зберігання |
0,50 |
від 501 до 2000 тонн |
0,35 |
|
від 2001 до 10000 тонн |
0,30 |
|
понад 10000 тонн |
0,23 |
Назва товару |
Норми убутку, % |
|
перша група* магазинів |
друга група* магазинів |
|
М’ЯСО ТА М’ЯСНІ ТОВАРИ |
||
М’ясо морожене: |
|
|
яловичина, телятина, баранина, козлятина, конина, буйволятина, оленина, верблюжатина |
0,33 |
0,40 |
свинина |
0,30 |
0,35 |
м’ясо диких тварин (кабана, ведмедя, лося, сайгака та ін.) |
0,47 |
0,55 |
М’ясо охолоджене: |
||
яловичина,телятина, баранина, козлятина, конина, буйволятина, оленина, верблюжатина |
0,53 |
0,65 |
свинина |
0,51 |
0,54 |
м’ясо диких тварин (кабана, ведмедя, лося, сайгака та ін.) |
0,64 |
0,75 |
М’ясо птиці (крім запакованого в поліетиленову плівку) та кроликів, морожене: |
||
кури, курчата-бройлери та кролики |
0,19 |
0,20 |
гуси, качки, індички та ін. |
0,30 |
0,32 |
М’ясо птиці, запаковане в поліетиленову плівку, морожене |
0,05 |
0,05 |
М’ясо птиці та кроликів, охолоджене: |
||
кури, курчата-бройлери та кролики |
0,37 |
0,40 |
гуси, качки, індички та ін. |
0,47 |
0,50 |
М’ясо птиці, запаковане в поліетиленову плівку, охолоджене |
0,20 |
0,20 |
Субпродукти : |
||
ноги |
0,35 |
0,35 |
голови морожені |
0,35 |
0,35 |
голови охолоджені |
0,54 |
0,54 |
Інші субпродукти : |
||
морожені |
0,40 |
0,40 |
охолоджені |
1,62 |
1,62 |
Напівфабрикати вагові |
0,40 |
0,40 |
Кулінарія вагова (холодці, паштети, смажене та варене м’ясо, птиця, субпродукти та ін.) |
0,30 |
0,30 |
Жир-сирець морожений |
0,16 |
0,16 |
Жир-сирець охолоджений |
0,32 |
0,32 |
Ковбаси варені (включаючи м’ясні хлібці, зельци та фаршировані, ліверні, кров’ні та ін.) |
0,53 |
0,60 |
Сосиски та сардельки |
0,75 |
0,75 |
Ковбаси напівкопчені |
0,32 |
0,37 |
Ковбаси варено-копчені |
0,36 |
0,36 |
Ковбаси сирокопчені |
0,06 |
0,06 |
М’ясокопченості в оболонці та без неї: |
||
сирокопчені |
0,25 |
0,25 |
копчено-варені і копчено-запечені |
0,48 |
0,48 |
варені, запечені і смажені |
0,59 |
0,59 |
Шпик свинячий та продукція зі шпику |
0,26 |
0,26 |
Інші вагові мясні товари |
0,30 |
0,30 |
РИБА ТА РИБНІ ТОВАРИ |
||
Риба жива |
0,10 |
0,10 |
Риба та мідії охолоджені |
0,60 |
0,60 |
Риба та рибні товари морожені неглазуровані |
0,27 |
0,27 |
Риба, рибні товари і нерибні морепродукти морожені глазуровані |
Норми не застосовуються |
|
Риба солена (крім родини лососевих, які продаються нарізними), маринована, пряна в тузлуці |
Норми не застосовуються |
|
Риба солена в сухотарних бочках та ящиках |
0,40 |
0,40 |
Риба родини лососевих солена, яка продається нарізаною |
0,30 |
0,30 |
Риба (крім родини осетрових) і нерибні морепродукти гарячого копчення |
0,37 |
0,37 |
Риба та рибні товари родини осетрових гарячого копчення |
0,30 |
0,30 |
Риба і рибні товари (крім баличних виробів) холодного копчення |
0,35 |
0,35 |
Баличні вироби холодного копчення, які продаються ненарізаними |
0,33 |
0,33 |
Баличні вироби холодного копчення, які продаються нарізаними |
0,28 |
0,28 |
Риба, рибні товари і нерибні морепродукти солено-сушені і в’ялені |
0,20 |
0,20 |
Ікра осетрових, лососевих та інших риб |
0,18 |
0,18 |
Кулінарія (риба смажена, печена, заливна, фарширована та ін.) |
0,36 |
0,36 |
Інші вагові товари з риби та нерибних морепродуктів |
0,28 |
0,28 |
Примітка. На рибу, рибні товари і нерибні морепродукти морожені неглазуровані, запаковані із застосуванням полімерної плівки і антиадгезивного паперу, норми застосовуються у розмірі 75 відсотків від норми, встановленої на морожену неглазуровану рибу.
МОЛОЧНІ І ЖИРОВІ ТОВАРИ |
||
Масло коров’яче (вершкове, топлене) |
0,15 |
0,15 |
Маргарин, жири топлені (яловичий, свинячий та ін.) і кулінарні (сало рослинне) та ін. |
0,15 |
0,15 |
Олія (при ручному продажу) |
0,25 |
0,25 |
Сметана, сир і сирна маса |
0,46 |
0,46 |
Сири : |
||
у парафіновому покритті (радянський, алтайський, російський, пошехонський, голландські, костромський, ярославський, естонський, степовий, углицький, український, литовський, мінський, тартуський, вируський та ін.) |
0,30 |
0,30 |
ковбасний копчений, плавлений |
0,40 |
0,40 |
у полімерній плівці (голландські, костромський, чедер, литовський, російський та ін.) |
0,40 |
0,40 |
у фользі чи пергаменті (рокфор, латвійський та ін.) |
0,55 |
0,55 |
без покриття (швейцарський, розсільні в тарі, без розсільні та ін.) |
0,30 |
0,30 |
у розсолі (бринза, сулугуні та ін.) |
0,25 |
0,25 |
Молоко розливне |
0,05 |
0,05 |
Молоко та вершки сухі, яєчний порошок та меланж |
0,25 |
0,25 |
Морозиво вагове та інші молочні та жирові товари |
0,30 |
0,30 |
ХЛІБОБУЛОЧНІ ТОВАРИ |
||
Хліб печений |
0,50 |
0,50 |
Бубликові вироби |
0,35 |
0,35 |
Сухарі |
0,30 |
0,30 |
Пироги та кулеб’яки |
0,45 |
0,45 |
Лаваш і чебурек |
0,35 |
0,35 |
Інші вагові хлібобулочні товари |
0,30 |
0,30 |
Примітки:
КОНДИТЕРСЬКІ ТОВАРИ |
||
Карамель, ірис та драже |
0,10 |
0,10 |
Цукерки глазуровані |
0,15 |
0,18 |
Цукерки неглазуровані |
0,26 |
0,28 |
Мармелад і пат |
0,33 |
0,48 |
Пастила та зефір |
0,46 |
0,53 |
Халва |
0,55 |
0,55 |
Мед і повидло |
0,45 |
0,45 |
Печмво, галети та вафлі |
0,22 |
0,25 |
Пряники та медівники |
0,34 |
0,48 |
Інші вагові кондитерські товари |
0,15 |
0,18 |
БАКАЛІЙНЙ ТОВАРИ |
||
Крупа включаючи зернобобові та сорго |
0,14 |
0,20 |
Макаронні вироби |
0,21 |
0,30 |
Мука і крохмаль |
0,14 |
0,20 |
Цукор-пісок |
0,09 |
0,12 |
Цукор-рафінад |
0,13 |
0,18 |
Цукрова пудра |
0,21 |
0,30 |
Кава в зернах |
0,10 |
0,10 |
Сіль кухонна |
0,32 |
0,45 |
Дріжджі пресовані |
0,39 |
0,55 |
Інші вагові бакалійні товари |
0,11 |
0,15 |
Примітка. На фасовані бакалійні та кондитерські товари, що надійшли в роздрібну торгову мережу у всіх видах транспортної тари, включаючи тару-обладнання, застосовувати норми втрат від пошкодження споживчої тари в таких розмірах (у відсотках):
– борошно, крупа, цукор-пісок, кухонна сіль, крохмаль – 0,03;
– інші бакалійні та кондитерські товари (крім запакованих в коробки) – 0,01.
На товари, що фасуються в магазині, вказані норми не поширюються.
Соки та інші безалкогольні напої при продажу в розлив |
0,04 |
0,04 |
Фураж: |
||
Овес та ячмінь |
0,10 |
0,10 |
Макуха і комбікорм |
0,08 |
0,08 |
Висівки та ін. |
0,12 |
0,12 |
Інші товари: |
||
Гас при продажу вагою |
0,08 |
0,08 |
* Норми, встановлені для першої групи магазинів, застосовуються у магазинах самообслуговування, включаючи універсами, а також у магазинах інших типів з річним товарообігом не менше 4 млн. крб. при торговій площі понад 400 кв. м. У інших магазинах і палатках застосовуються норми, встановлені для другої групи магазинів.
Назва товару |
Термін зберігання, діб |
Норми втрат, % |
|
М’ясо і м’ясні товари |
|||
М’ясо морожене різне, крім свинини (в тушах, напівтушах, четвертинах і торговельних відрубах) |
1 |
– |
|
2 |
0,05 |
||
3 |
0,08 |
||
від 3 до 10 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,01 |
||
від 10 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,005 |
||
Свинина морожена (в тушах і напівтушах) |
1 |
– |
|
2 |
0,03 |
||
3 |
0,05 |
||
від 3 до 10 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,01 |
||
від 10 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,005 |
||
М’ясо охолоджене різне, крім свинини (в тушах, напівтушах, четвертинах і торгівельних відрубах) |
0,5 |
0,12 |
|
1 |
0,20 |
||
2 |
0,25 |
||
3 |
0,45 |
||
Свинина в тушах і напівтушах |
0,5 |
0,08 |
|
1 |
0,15 |
||
2 |
0,20 |
||
3 |
0,30 |
||
М’ясо птиці (крім запакованого в поліетиленову плівку) і кроликів морожене |
1 |
– |
|
2 |
0,04 |
||
3 |
0,06 |
||
від 3 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,004 |
||
М’ясо птиці, запаковане у поліетиленову плівку, морожене |
норми не застосовуються |
||
М’ясо птиці і кролів охолоджене |
0,5 |
0,10 |
|
1 |
0,15 |
||
2 |
0,20 |
||
3 |
0,30 |
||
Субпродукти і вирізка морожені |
1 |
– |
|
2 |
0,05 |
||
3 |
0,10 |
||
від 3 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,007 |
||
Субпродукти охолоджені |
0,5 |
0,15 |
|
1 |
0,20 |
||
2 |
0,30 |
||
Жир-сирець морожений |
1 |
– |
|
2 |
0,01 |
||
3 |
0,02 |
||
від 3 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,003 |
||
Жир-сирець охолоджений |
1 |
0,08 |
|
2 |
0,10 |
||
3 |
0,15 |
||
Напівфабрикати і кулінарія |
1 |
0,05 |
|
Ковбаси варені (включаючи м’ясні хліби, зельци фаршировані тощо) |
0,5 |
0,15 |
|
1 |
0,30 |
||
Сосиски, сардельки |
0,5 |
0,25 |
|
1 |
0,40 |
||
Ковбаси напівкопчені |
0,5 |
0,10 |
|
1 |
0,15 |
||
2 |
0,18 |
||
3 |
0,20 |
||
від 3 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,01 |
||
Ковбаси варено-копчені |
1 |
0,05 |
|
2 |
0,07 |
||
3 |
0,08 |
||
від 3 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,006 |
||
Ковбаси сирокопчені |
норми не застосовують |
||
М’ясокопченості в оболонці і без оболонки: |
|||
Сирокопчені |
1 |
0,01 |
|
2 |
0,02 |
||
3 |
0,03 |
||
від 3 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,004 |
||
Копчено-варені, копчено-запечені, варені |
0,5 |
0,06 |
|
1 |
0,10 |
||
2 |
0,12 |
||
3 |
0,15 |
||
Шпик свинячий і товари зі шпику |
1 |
0,01 |
|
2 |
0,02 |
||
3 |
0,02 |
||
від 3 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,003 |
||
Примітки:
Риба і рибні товари |
||
Риба охолоджена |
1 |
0,10 |
2 |
0,13 |
|
Риба та рибні товари морожені неглазуровані |
до 3 |
– |
4 |
0,02 |
|
5 |
0,03 |
|
6 |
0,04 |
|
7 |
0,05 |
|
від 7 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,002 |
|
Риба, рибні товари і нерибні морепродукти морожені глазуровані |
норми не застосовують |
|
Риба солена у сухотарних бочках та ящиках |
1 |
0,06 |
2 |
0,08 |
|
3 |
0,10 |
|
від 3 до 21 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,005 |
|
Риба солена, маринована і пряна у тузлуці |
норми не застосовують |
|
Риба, рибні товари та нерибні морепродукти гарячого копчення |
0,5 |
0,05 |
1 |
0,08 |
|
Риба і рибні товари (включаючи баликові вироби) холодного копчення |
1 |
0,05 |
2 |
0,07 |
|
3 |
0,09 |
|
від 3 до 15 |
норми збільшуються на кожну добу на 0,005 |
|
Риба, рибні товари та нерибні морепродукти солено-сушені та в’ялені |
1 |
0,03 |
2 |
0,04 |
|
3 |
0,05 |
|
від 3 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,005 |
|
Ікра осетрових, лососевих та іншої риби, бочкова |
1 |
0,01 |
2 |
0,02 |
|
3 |
0,02 |
|
від 3 до 30 |
норми збільшуються за кожен день на 0,003 |
|
Ікра осетрових риб у бляшаних банках з насувними кришками |
1 |
0,001 |
від 1 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,001 |
Примітки:
Назва товару |
Термін зберігання, діб |
Норми втрат, % |
Молочні і жирові товари |
||
Маргарин |
1 |
0,01 |
2 |
0,02 |
|
3 |
0,02 |
|
від 3 до 30 |
норми збільшуються на кожну наступну добу на 0,001 |
|
Масло коров’яче (вершкове і топлене), жири топлені (воловий, свинячий та ін.), кулінарні (сало рослинне та ін.) і кондитерські |
норми не застосовують |
|
Олія в дерев’яних бочках |
до 15 |
0,02 |
від 15 до 30 |
0,03 |
|
Сметана, сир і сиркова маса в дерев’яних бочках |
1 |
0,08 |
Сири : |
||
у парафіновому покритті (радянський, алтайський, російський, пошехонський, голландські, костромський, ярославський, естонський, степовий, углицький, український, литовський, мінський, тартуський і ін., а також ковбасний копчений) |
1 |
0,01 |
2 |
0,02 |
|
3 |
0,02 |
|
від 3 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,006 |
|
у поліетиленовій плівці (голандський, костромський, чеддер, литовський та ін.) |
до 15 |
– |
16 |
0,002 |
|
від 16 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,002 |
|
у фользі (рокфор та ін.) |
1 |
0,01 |
2 |
0,02 |
|
3 |
0,02 |
|
від 3 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,003 |
|
у пергаменті (латвійський та ін.) |
1 |
0,10 |
2 |
0,12 |
|
3 |
0,13 |
|
від 3 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,017 |
|
без покриття (швейцарський та ін.) |
1 |
0,01 |
2 |
0,02 |
|
3 |
0,02 |
|
від 3 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,006 |
|
у розсолі (бринза, сулугуні та ін.) |
норми не застосовують |
Примітки:
Найменування |
Норми втрат, % |
Втрати при перекачці олії: |
|
з цистерн у баки |
0,01 |
з баків і цистерн у бочки |
0,01 |
з бочок в баки, цистерни та бочки |
0,02 |
Назва товару |
Термін зберігання, діб |
Норми втрат, % |
Кондитерські вироби |
||
Карамель, ірис, драже |
до 15 |
0,01 |
від 15 до 30 |
0,01 |
|
Цукерки глазуровані і неглазуровані |
до 15 |
0,02 |
від 15 до 30 |
0,03 |
|
Мармелад і пат |
до 15 |
0,03 |
від 15 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,002 |
|
Пастела і зефір |
до 15 |
0,08 |
від 15 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,002 |
|
Халва |
до 15 |
0,10 |
від 15 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,003 |
|
Мед і повидло |
до 15 |
0,01 |
від 15 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,002 |
|
Печиво, галети, вафлі |
до 30 |
0,01 |
Пряники, медяники, східні солодощі |
до 15 |
0,06 |
від 15 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,001 |
|
Інші вагові кондитерські товари |
до 15 |
0,01 |
від 15 до 30 |
0,02 |
|
Сухарі, сушки |
до 15 |
0,03 |
від 15 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,001 |
Примітки:
Назва товару |
Термін зберігання, діб |
Норма втрат, % |
Плоди перероблені |
||
Фрукти сушені |
до 15 |
0,01 |
від 15 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,001 |
|
Горіхи різні |
до 15 |
0,10 |
від 15 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,006 |
|
Бакалійні товари |
||
Крупа включаючи саго, яка не має стандартної маси |
до 30 |
0,01 |
Цукор-пісок, який не має стандартної маси |
до 15 |
0,006 |
від 15 до 30 |
норми збільшуються за кожну добу на 0,006 |
|
Кава в зернах |
до 15 |
0,01 |
від 15 до 30 |
0,02 |
|
Борошно, крохмаль, зернобобові, які не мають стандартної маси, макаронні вироби, цукор-рафінад, цукрова пудра і крихта, інші вагові товари, крім куханної солі |
до 15 |
0,01 |
від 15 до 30 |
0,02 |
Назва товару |
Норма втрат, % |
||
до 1 місяця |
до 6 місяців |
до 12 місяців |
|
Сіль кухонна харчова |
|||
Виварювальна в тарі |
0,25 |
0,60 |
1,20 |
насипом |
0,34 |
0,75 |
1,50 |
Кам’яна в тарі |
0,04 |
0,13 |
0,25 |
насипом |
0,08 |
0,25 |
0,50 |
Осадкова в тарі |
0,17 |
0,42 |
0,75 |
насипом |
0,25 |
0,60 |
1,20 |
Примітки:
Назва товару |
Термін зберігання, діб |
Норми втрат, % |
Фураж |
||
Овес та ячмінь |
до 15 |
0,02 |
від 15 до 30 |
0,03 |
|
Висівки, макуха, комбікорм та ін. |
до 15 |
0,03 |
від 15 до 30 |
0,04 |
Примітка. При зберіганні фуражу понад місяць норми убутку збільшуються на 0,01 відсотка за кожний наступний місяць зберігання в межах 6 місяців.
Назва товару |
Норми втрат, % |
М’ЯСО ТА М’ЯСНІ ТОВАРИ |
|
М’ясо морожене різне крім свинини (в тушах, півтушах, четвертинах та торгових відрубах) |
0,11 |
Свинина морожена (в тушах та півтушах) |
0,10 |
М’ясо охолоджене різне, крім свинини (в тушах, півтушах, четвертинах та торгових відрубах) |
0,24 |
Свинина охолоджена (в тушах і півтушах) |
0,15 |
М’ясо птиці (крім запакованого в полімерну плівку) та кролів морожене |
0,10 |
М’ясо птиці, запаковане в полімерну плівку, морожене |
Норми не застосовуються |
М’ясо птиці і кролів охолоджене |
0,15 |
Субпродукти та вирізка морожені |
0,10 |
Субпродукти та вирізка охолоджені |
0,18 |
Ковбаси варені (включаючи м’ясні хліби, зельці фаршировані) |
0,23 |
Сосиски, сардельки |
0,33 |
Ковбаси напівкопчені |
0,13 |
Ковбаси варено-копчені |
0,06 |
Ковбаси сирокопчені |
Норми не застосовуються |
М’ясокопченості в оболонці та без оболонки: |
|
сирокопчені |
0,08 |
копчено-варені, копчено-запечені, варені |
0,10 |
Шпик свинячий та товари зі шпику |
0,04 |
РИБА ТА РИБНІ ТОВАРИ |
|
Риба охолоджена |
0,15 |
Риба та рибні товари морожені неглазуровані |
0,08 |
Риба, рибні товари та нерибні морепродукти морожені глазуровані |
Норми не застосовуються |
Риба солена, иаринована та пряна в заливних бочках |
Норми не застосовуються |
Риба та рибні товари гарячого копчення |
0,14 |
Риба та рибні товари холодного копчення |
0,09 |
Риба та рибні товари солено-сушені і в’ялені |
0,09 |
Ікра у дерев’яних бочках |
0,07 |
МОЛОЧНІ І ЖИРОВІ ТОВАРИ |
|
Масло коров’яче (вершкове і топлене), маргарин, жири топлені (воловий, свинячий та ін.), кулінарні (сало рослинне та ін.) та кондитерські |
0,03 |
Олія |
0,08 |
Сметана, сир та сиркова маса |
0,18 |
Сири : |
|
в парафіновому покритті (радянський, алтайсь- кий, пошехонський, голландський, костромсь- кий, ярославський та ін.), у фользі та пергаменті (рокфор, латвійський та ін.) |
0,13 |
в полімерній плівці (голландський, чеддер, литовський та ін.) |
0,05 |
без покриття (швейцарський) |
0,10 |
розсольні (бринза, ссулугуні та ін.) |
0,14 |
КОНДИТЕРСЬКІ ВИРОБИ |
|
Карамель, ірис, драже |
0,03 |
Цукерки глазуровані та неглазуровані |
0,05 |
Мармелад, пастила та зефір |
0,15 |
Халва |
0,13 |
Мед і повидло |
0,06 |
Печиво, галети та вафлі, сухарі та сушки |
0,06 |
Пряники, медяники, східні солодощі |
0,10 |
Інші вагові кондитерські вироби |
0,05 |
БАКАЛІЙНІ ТОВАРИ |
|
Крупа, включаючи зернобобові та саго |
0,04 |
Борошно, крохмаль, макаронні вироби, цукрова пудра та крихта, кисіль сухий |
0,04 |
Цукор-пісок |
0,02 |
Цукор-рафінад |
0,03 |
Кава в зернах |
0,05 |
Дріжджі прусовані |
0,42 |
Сіль кухонна |
0,15 |
Інші вагові бакалійні товари |
0,04 |
ПЛОДИ, ОВОЧІ ТА ГРИБИ ПЕРЕРОБЛЕНІ |
|
Фрукти та овочі сушені |
0,05 |
Фрукти та овочі заморожені |
0,25 |
Горіхи різні |
0,07 |
Гриби сушені |
0,10 |
Томат-паста та томат-пюре |
0,13 |
ФУРАЖ |
|
Овес і ячмінь |
0,05 |
Висівки, макуха, комбікорм та ін. |
0,07 |
Назва товару |
Норми убутку, % |
||
комори |
|||
перша група магазинів |
друга група магазинів |
||
М’ЯСО І М’ЯСНІ ТОВАРИ |
|||
М’ясо морожене різне, крім свинини (в тушах, напівтушах, черввертинах і торгових відрубах) |
0,07 |
0,09 |
|
Свинина морожена (в тушах і півтушах) |
0,05 |
0,07 |
|
М’ясо охолоджене різне, крім свинини (в тушах, півтушах, четвертинах і торгових відрубах) |
0,17 |
0,19 |
|
Свинина охолоджена (в тушах і півтушах) |
0,15 |
0,17 |
|
М’ясо птиці (крім запакованого в полімерну плівку) і кроликів морожене |
0,05 |
0,07 |
|
М’ясо птиці, запаковане в полімерну плівку, морожене |
Норми не застосовуються |
||
М’ясо птиці і кроликів охолоджене |
0,13 |
0,15 |
|
Печінка морожена |
0,14 |
0,15 |
|
Печінка охолоджена |
0,24 |
0,26 |
|
Інші субпродукти та вирізки морожені |
0,10 |
0,11 |
|
Інші субпродукти та вирізки охолоджені |
0,20 |
0,24 |
|
Жир-сирець морожений |
0,04 |
0,05 |
|
Жир-сирець охолоджений |
0,15 |
0,15 |
|
Ковбаси варені, фаршировані (включаючи м’ясні хліби, зельці та ін.) |
0,17 |
0,18 |
|
Сосиски та сардельки |
0,16 |
0,17 |
|
Ковбаси напівкопчені |
0,10 |
0,11 |
|
Ковбаси варено-копчені |
0,06 |
0,06 |
|
Ковбаси сирокопчені |
Норми не застосовуються |
||
М’ясокопченина в оболонці та без оболонки: |
|||
сирокопчені |
0,05 |
0,06 |
|
копчено-варені, копчено-запечені, варені |
0,05 |
0,05 |
|
Шпик свинячий та товари зі шпику |
0,04 |
0,04 |
|
РИБА ТА РИБНІ ТОВАРИ |
|
||
Риба та мідії охолоджені |
0,08 |
0,09 |
|
Риба та рибні товари морожені неглазуровані |
0,05 |
0,05 |
|
Риба, рибні товари та нерибні морепродукти морожені глазуровані |
Норми не застосовуються |
||
Риба солена в сухотарних бочках та ящиках |
0,09 |
0,10 |
|
Риба солена, маринована та пряна в заливних бочках |
Норми не застосовуються |
||
Риба та рибні товари гарячого копчення |
0,05 |
0,06 |
|
Риба та рибні товари холодного копчення |
0,05 |
0,05 |
|
Риба та рибні товари солено-сушені та в’ялені |
0,03 |
0,03 |
|
Ікра в дерев’яних бочках |
0,03 |
0,03 |
|
Назва товару |
Норми втрат, % |
МОЛОЧНІ ТА ЖИРОВІ ТОВАРИ |
|
Масло коров’яче вершкове |
0,04 |
Масло коров’яче топлене |
0,02 |
Жири топлені (яловичий, свинячий та ін.) |
0,02 |
Маргарин, кулінарні (сало рослинне та ін.) та кондитерські жири |
0,03 |
Олія в бочках |
0,02 |
Сметана |
0,04 |
Сир та сиркова маса |
0,09 |
Сири : |
|
у парафіновому покритті (радянський, алтайський, пошехонський, голландський, костромський, ярославський та ін.), у фользі та пергаменті (рокфор, латвійський та ін.) |
0,05 |
у полімерній плівці (голландський, чеддер, литовський та ін.) |
Норми не застосовуються |
без покриття (швейцарський) |
0,06 |
розсільні (бринза, сулугуні та ін.) |
0,14 |
Примітка. При перекачуванні олії з бочки в дрібну тару застосовується норма природного убутку в розмірі 0,03 відсотка
КОНДИТЕРСЬКІ ТОВАРИ |
|
Карамель, ірис, драже |
0,02 |
Цукерки глазуровані |
0,03 |
Цукерки неглазуровані |
0,05 |
Мармелад |
0,05 |
Пастила і зефір |
0,10 |
Халва |
0,15 |
Мед і повидло |
0,05 |
Печиво, галети, вафлі |
0,01 |
Пряники, медяники, східні солодощі |
0,08 |
Сухарі та сушки |
0,07 |
Інші вагові кондитерські товари |
0,02 |
БАКАЛІЙНІ ТОВАРИ |
|
Борошно та крупа, включаючи зернобобові та саго |
0,02 |
Макаронні вироби |
0,01 |
Крохмаль, кисіль сухий, цукрова пудра, кава в зернах |
0,03 |
Цукор-пісок та цукор-рафінад |
0,01 |
Сіль кухонна |
0,10 |
Гірчиця суха |
0,02 |
Дріжджі пресовані |
0,30 |
Спеції у дрібній розфасовці |
Норми не застосовуються |
Інші вагові бакалійні товари |
0,02 |
ПЛОДИ, ОВОЧІ ТА ГРИБИ ПЕРЕРОБЛЕНІ |
|
Фрукти сушені |
0,02 |
Фрукти та овочі заморожені |
0,15 |
Горіхи різні |
0,08 |
Овочі та зелень сушені |
0,01 |
Овочі солені та квашені |
0,04 |
Гриби сушені |
0,07 |
Гриби солені та мариновані |
0,10 |
Томат-паста та томат-пюре |
0,05 |
Назва товару |
Норми убутку, % |
|||
осінь |
зима |
весна |
літо |
|
ОВОЧІ ТА ПЛОДИ СВІЖІ |
||||
Картопля пізня |
0,17 |
0,10 |
0,18 |
0,17 |
Картопля рання |
0,40 |
– |
– |
0,46 |
Капуста білокачанна середня та пізня, червонокачанна |
0,56 |
0,38 |
0,80 |
0,87 |
Капуста білокачанна рання, цвітна, брюссельська і савойська |
1,00 |
– |
1,00 |
1,20 |
Коренеплоди обрізні (буряк, морква та ін.) |
0,47 |
0,26 |
0,37 |
0,57 |
Цибуля ріпчаста |
0,46 |
0,18 |
0,30 |
0,87 |
Часник |
0,37 |
0,20 |
0,40 |
1,00 |
Зелень (салат, шпинат та ін.) |
0,56 |
0,46 |
0,57 |
0,80 |
Спаржа та ревень |
1,40 |
– |
1,50 |
2,00 |
Цибуля зелена та порей |
0,30 |
0,30 |
,027 |
0,37 |
Огірки грунтові та парникові |
0,40 |
0,40 |
0,35 |
0,54 |
Молоді корені |
– |
– |
0,40 |
0,40 |
Редис ваговий |
0,40 |
– |
0,80 |
0,60 |
Томати (червоні, рожеві та бурі), баклажани, перець солодкий та гіркий стручковий, патисони |
0,58 |
0,27 |
0,88 |
0,90 |
Кукурудза в початках молочно-воскової стиглості |
– |
– |
– |
2,20 |
Баштанні (кавуни, дині, гарбузи та кабачки)
|
0,30 |
0,30 |
– |
0,50 |
Бобові (горох, квасоля, боби в стручках) |
0,50 |
– |
– |
0,50 |
Насіннєві (яблука, груші, айва та ін.) |
0,30 |
0,10 |
0,10 |
0,40 |
Кісткові (черешня, вишня, сливи та ін.) |
0,20 |
– |
– |
0,40 |
Ягоди : |
||||
малина, суниця і полуниця |
– |
– |
– |
1,40 |
виноград, порічка, агрус та ін. |
0,30 |
0,30 |
0,30 |
0,40 |
дикоростучі (журавлина, брусниця та ін.) |
0,30 |
0,30 |
0,30 |
0,30 |
Цитрусові (апельсини, мандарини, лимони) |
0,10 |
0,10 |
0,10 |
0,10 |
Гриби свіжі всіх видів |
0,20 |
0,20 |
0,20 |
0,20 |
Назва товару |
Типи складів |
Норми убутку, % |
|||||||||||
місяці |
|||||||||||||
09 |
10 |
11 |
12 |
01 |
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
||
Перша зона * |
|||||||||||||
Картопля |
Склади зі штучним охолодженням |
1,0 |
0,6 |
0,6 |
0,5 |
0,5 |
0,5 |
0,5 |
0,8 |
0,8 |
0,8 |
0,8 |
0,8 |
Склади без штучного охолодження |
1,3 |
0,9 |
0,7 |
0,5 |
0,5 |
0,5 |
0,5 |
0,9 |
1,1 |
1,8 |
2,0 |
2,5 |
|
Бурти, траншеї |
1,4 |
1,0 |
0,7 |
0,4 |
0,4 |
0,4 |
0,7 |
0,9 |
1,5 |
– |
– |
– |
|
Буряк, редиска, бруква, хрін, кольрабі, пастернак |
Склади зі штучним охолодженням |
1,5 |
0,8 |
0,8 |
0,7 |
0,6 |
0,6 |
0,6 |
0,8 |
0,9 |
0,9 |
– |
– |
Склади без штучного охолодження |
1,7 |
0,9 |
0,8 |
0,7 |
0,6 |
0,6 |
0,6 |
0,8 |
1,1 |
1,9 |
– |
– |
|
Бурти, траншеї |
1,5 |
1,0 |
0,7 |
0,6 |
0,3 |
0,3 |
0,6 |
0,9 |
2,0 |
– |
– |
– |
|
Морква, петрушка, селера, ріпа |
Склади зі штучним охолодженням |
2,2 |
1,3 |
1,2 |
0,8 |
0,7 |
0,7 |
0,7 |
1,0 |
1,0 |
1,0 |
– |
– |
Склади без штучного охолодження |
2,3 |
2,0 |
1,3 |
0,8 |
0,7 |
0,8 |
1,0 |
1,2 |
2,4 |
– |
– |
– |
|
Зберігання зі слоєм піску |
1,2 |
1,0 |
0,6 |
0,4 |
0,3 |
0,4 |
0,4 |
0,6 |
1,2 |
– |
– |
– |
|
Бурти, траншеї |
1,5 |
1,3 |
1,2 |
0,6 |
0,6 |
0,6 |
0,8 |
0,9 |
2,0 |
– |
– |
– |
|
Капуста білокачанна, червонокачанна, савойська, брюссельська |
|||||||||||||
Середньостиглі сорти |
Склади без штучного охолодження |
– |
3,3 |
2,4 |
1,1 |
2,5 |
2,7 |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
Бурти, траншеї |
– |
3,3 |
1,8 |
1,0 |
2,0 |
2,5 |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
|
Пізньостиглі сорти |
Склади зі штучним охолодженням |
– |
2,3 |
1,8 |
1,0 |
1,0 |
1,0 |
1,3 |
1,3 |
1,8 |
1,8 |
– |
– |
Склади без штучного охолодження |
– |
2,8 |
2,1 |
1,0 |
1,0 |
1,2 |
1,3 |
1,5 |
– |
– |
– |
– |
|
Бурти, траншеї |
– |
2,8 |
1,8 |
0,8 |
0,8 |
0,8 |
1,1 |
1,3 |
– |
– |
– |
– |
|
Цибуля |
Склади зі штучним охолодженням |
0,8 |
0,7 |
0,6 |
0,5 |
0,5 |
0,5 |
0,6 |
0,8 |
1,1 |
1,2 |
1,5 |
1,5 |
Склади без штучного охолодження |
1,7 |
1,2 |
1,1 |
0,6 |
0,6 |
0,6 |
0,6 |
1,0 |
1,7 |
– |
– |
2,5 |
|
Часник |
Склади зі штучним охолодженням |
1,6 |
1,0 |
0,9 |
0,9 |
0,9 |
0,9 |
0,9 |
0,9 |
1,5 |
1,5 |
1,5 |
1,7 |
Склади без штучного охолодження |
3,0 |
2,0 |
1,2 |
1,1 |
1,1 |
1,2 |
1,3 |
1,5 |
– |
– |
– |
– |
|
Гарбузи |
Склади без штучного охолодження |
1,5 |
1,2 |
0,7 |
0,5 |
0,3 |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
Яблука |
|||||||||||||
Осінні сорти |
Склади зі штучним охолодженням |
2,0 |
1,2 |
1,2 |
1,0 |
1,0 |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
Склади без штучного охолодження |
1,2 |
0,8 |
0,6 |
0,5 |
0,5 |
0,4 |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
|
Зимові сорти |
Склади зі штучним охолодженням |
1,8 |
0,8 |
0,6 |
0,5 |
0,5 |
0,5 |
0,5 |
– |
– |
– |
– |
– |
Склади без штучного охолодження |
1,0 |
0,4 |
0,3 |
0,3 |
0,25 |
0,25 |
0,3 |
0,3 |
0,5 |
0,5 |
– |
– |
|
Груші |
Склади зі штучним охолодженням |
1,0 |
0,8 |
0,6 |
0,6 |
0,5 |
0,4 |
0,4 |
0,4 |
0,5 |
– |
– |
– |
Склади без штучного охолодження |
2,0 |
1,6 |
1,4 |
0,7 |
0,6 |
0,6 |
0,6 |
– |
– |
– |
– |
– |
|
Виноград |
Склади зі штучним охолодженням |
0,8 |
0,7 |
0,7 |
0,6 |
0,4 |
0,4 |
0,4 |
– |
– |
– |
– |
– |
Друга зона * |
|||||||||||||
Картопля |
Склади зі штучним охолодженням |
1,6 |
1,0 |
0,9 |
0,9 |
0,7 |
0,7 |
0,8 |
0,9 |
1,0 |
1,2 |
1,2 |
– |
Склади без штучного охолодження |
1,8 |
1,6 |
0,9 |
0,9 |
0,7 |
0,7 |
0,8 |
1,0 |
1,4 |
2,2 |
– |
– |
|
Бурти, траншеї |
– |
1,0 |
1,0 |
0,5 |
0,4 |
0,4 |
0,7 |
1,0 |
1,5 |
– |
– |
– |
|
Буряки, редька, бруква, хрін, кольрабі, пастернак |
Склади зі штучним охолодженням |
1,6 |
1,1 |
1,0 |
0,7 |
0,6 |
0,7 |
1,0 |
1,1 |
1,1 |
1,2 |
– |
– |
Склади без штучного охолодження |
2,0 |
1,3 |
1,0 |
0,7 |
0,6 |
0,7 |
1,2 |
1,8 |
1,9 |
2,0 |
– |
– |
|
Бурти, траншеї |
– |
1,5 |
1,3 |
0,7 |
0,5 |
0,6 |
0,7 |
2,3 |
2,5 |
– |
– |
– |
|
Морква, петрушка, селера, ріпа |
Склади зі штучним охолодженням |
2,3 |
1,8 |
1,3 |
0,8 |
0,7 |
1,3 |
1,4 |
1,6 |
1,8 |
1,9 |
– |
– |
Склади без штучного охолодження |
2,5 |
2,2 |
1,3 |
0,8 |
0,7 |
1,3 |
1,6 |
2,3 |
2,5 |
– |
– |
– |
|
Капуста білокачанна, червонокачанна, савойська, брюссельська |
|||||||||||||
Середньостиглі сорти |
Склади без штучного охолодження бурти, траншеї |
– |
4,0 |
3,6 |
2,3 |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
Пізньостиглі сорти |
Склади зі штучним охолодженням |
– |
3,5 |
2,3 |
1,8 |
1,3 |
1,3 |
2,0 |
– |
– |
– |
– |
– |
Склади без штучного охолодження бурти, траншеї |
– |
3,8 |
3,5 |
2,0 |
1,4 |
1,4 |
2,1 |
– |
– |
– |
– |
– |
|
Цибуля |
Склади зі штучним охолодженням |
0,8 |
0,7 |
0,6 |
0,5 |
0,5 |
0,5 |
1,0 |
1,3 |
1,6 |
1,6 |
1,8 |
1,8 |
Склади без штучного охолодження |
2,0 |
1,5 |
1,3 |
0,7 |
0,6 |
0,7 |
1,1 |
1,6 |
2,0 |
– |
– |
3,0 |
|
Часник |
Склади зі штучним охолодженням |
1,9 |
1,7 |
1,2 |
1,0 |
1,0 |
1,0 |
1,0 |
1,0 |
1,7 |
1,7 |
1,7 |
2,0 |
Склади без штучного охолодження |
3,2 |
2,1 |
1,5 |
1,1 |
1,1 |
1,2 |
2,0 |
2,5 |
– |
– |
– |
– |
|
Гарбузи |
Склади без штучного охолодження |
1,5 |
1,2 |
0,7 |
0,5 |
0,3 |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
Яблука |
|||||||||||||
Осінні сорти |
Склади зі штучним охолодженням |
1,2 |
0,8 |
0,6 |
0,5 |
0,5 |
0,4 |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
Зимові сорти |
Склади зі штучним охолодженням |
1,0 |
0,4 |
0,3 |
0,3 |
0,25 |
0,25 |
0,3 |
0,3 |
0,5 |
0,5 |
– |
– |
Груші |
Склади зі штучним охолодженням |
1,0 |
0,8 |
0,6 |
0,6 |
0,5 |
0,4 |
0,4 |
0,4 |
0,5 |
– |
– |
– |
Виноград |
Склади зі штучним охолодженням |
0,8 |
0,7 |
0,7 |
0,6 |
0,4 |
0,4 |
0,4 |
– |
– |
– |
– |
– |
* Норми прородного убутку для першої зони застосовують по всій території України крім Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей та АР Крим, в яких застосовують норми для другої групи.
Примітки :
Название материалов |
Нормы убыли (%) |
|||||
при хранении на складах |
при автогужевых перевозках |
при погруз-ке |
при раз-груз-ке |
|||
в таре |
рос-сыпью |
в таре |
рос-сыпью |
|||
Кирпич красный, силикатный лекальный |
– |
– |
– |
– |
0,25 |
0,25 |
Кирпич огнеупорный, шамотный, гжельский, магнезитовый, динасовый |
– |
– |
– |
0,6 |
0,25 |
0,25 |
Черепица глиняная |
– |
– |
– |
1,0 |
0,25 |
0,25 |
Метлахская плитка |
– |
– |
0,25 |
– |
0,1 |
0,25 |
Изразцы глазурованные |
– |
– |
0,25 |
– |
0,1 |
0,25 |
Алебастр в кусках |
– |
1,0 |
– |
0,9 |
0,5 |
0,3 |
Алебастр молотый |
0,3 |
– |
0,5 |
– |
0,5 |
0,3 |
Мел в кусках |
– |
1,0 |
– |
0,9 |
0,5 |
03 |
Мел молотый |
0,3 |
– |
0,5 |
– |
0,5 |
0,3 |
Известь негашеная |
– |
1,0 |
– |
1,0 |
0,2 |
0,3 |
Цемент в бочках |
0,1 |
– |
0,5 |
– |
0,15 |
0,15 |
Цемент в мешках |
0,1 |
– |
0,5 |
– |
0,15 |
0,15 |
Асбест молотый |
0,25 |
– |
– |
– |
– |
– |
Асфальт в плитках |
0,2 |
– |
– |
– |
– |
– |
Резиновые изделия |
0,1 |
– |
– |
– |
– |
– |
Белила сухие |
0,5 |
– |
0,1 |
– |
– |
– |
Краски сухие |
0,1 |
– |
0,5 |
– |
– |
– |
Краски тертые |
0,2 |
– |
0,1 |
– |
– |
– |
Пек каменный |
– |
0,3 |
– |
0,2 |
– |
– |
Клей |
0,05 |
– |
0,1 |
– |
– |
– |
Олифа |
0,05 |
при перекачке из цистерн в баки – 0,01, при перекачке из бака в бочку – 0,03, из цистерны в бочку – 0,06 |
Отримали рішення суду, проте боржник відмовляється виконувати його добровільно? Аби розпочати примусове виконання, потрібно звернутися…
Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому Закон №10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих…
За даними Держстату, інфляція на споживчому ринку в березні 2024 р. порівняно з лютим 2024…
Вихід на закордонний ринок відкриває нові перспективи для бізнесу. Якщо ви досі продаєте свої товари…
Єдиний внесок платник має сплачувати незалежно від свого фінансового стану. Зобов’язання із сплати єдиного внеску…
Раніше оформлення шлюбу було складним і тривалим процесом. Однак тепер усе змінилося – подати заяву…