Головна » Чи обов’язково видавати наказ про щорічну відпустку за два тижні до її початку?

Як ми можемо допомогти?

Чи обов’язково видавати наказ про щорічну відпустку за два тижні до її початку?

You are here:
< Назад
Print Friendly, PDF & Email

Держпраці повідомляє: якщо працівник за два тижні до щорічної відпустки ознайомлений із повідомленням про дату її початку, передбачену графіком відпусток, видавати наказ про відпустку в цей термін не обов’язково.

Нагадаємо: частина 11 ст. 10 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР установлює, що роботодавець зобов’язаний письмово повідомити працівника про дату початку щорічної відпустки не пізніш як за два тижні до встановленого графіком терміну.

Держпраці зазначає, що повідомити працівника про відпустку можна двома способами: ознайомити або з наказом про відпустку, або з повідомленням про відпустку.

Щоб скоротити документообіг, фахівці радять видавати накази про відпустку з таким розрахунком, аби ознайомлювати з ними працівників мінімум за 2 тижні до відпустки. Проте якщо використовувати повідомлення про відпустку, наказ можна видати за 5-7 днів, зауважує Управління. Тоді бухгалтер устигне нарахувати й виплатити відпускні працівнику мінімум за 3 дні до відпустки (ч. 1 ст. 21 Закону про відпустки).